Om Personlig Assistans

Personlig assistans är en insats för dig som behöver hjälp av någon annan för att din vardag ska fungera och du ska ha möjlighet till att leva som andra.

Personlig assistans är en personlig utformad insats. Med det menas att du som har assistans utformar ditt uppdrag så att det passar dig, dina tider, dina intressen och behov.


Grundläggande behov

Tillhör du en av personkretsarna utreder din kommun eller Försäkringskassan om du har tillräckligt mycket behov av stöd för att få insatsen. Utredningen kommer främst att undersöka de 5 grundläggande behoven.


De fem grundläggande behoven enligt LSS (1993:387)


  • Personlig hygien
  • Måltider
  • Av- och påklädning
  • Kommunikation
  • Ingående kunskap

(dvs behöver den som arbetar med dig en ingående kunskap om din funktionsnedsättning)


För att ha möjlighet att få personlig assistans


ska du tillhöra minst en av följande personkretsar enligt 1 § Lag (1993:387)

  • Personer med utvecklingsstörning eller autismsspektrumtillstånd
  • Personer med en bestående hjärnskada som uppstått i vuxen ålder som ger en betydande funktionsnedsättning.
  • Personer med andra fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar. Kriteriet för att tillhöra denna personkrets är att funktionsnedsättningen ska vara varaktig, stor, betydande och omfattande.


Övriga behov:


Har kommunen eller Försäkringskassan gjort bedömningen att du ska beviljas personlig assistans har du också möjlighet att få hjälp med andra saker i din vardag.

Det kan handla om hjälp med till exempel förflyttningar, ledsagning, matlagning, städning och träning.


Hur söker man?


För att ansöka om personlig assistans vänder du dig till din handläggare i din kommun eller Försäkringskassan.Då dessa utredningar är långa, svåra och krångliga är vårt råd att vända er till oss.

Vi hjälper dig under hela processen. Vi ger dig råd och hjälper dig ansöka, förbereda för mötet, kommunicering och vid eventuell överklagan.

JURIDIK

Det regelverk som omger personlig assistans är ibland krångligt och svårt att förstå. Dessutom kan det vara så att man befinner sig på en plats i livet där man inte känner att man har ork eller lust att lägga ner sin tid på att ansöka om personlig assistans eller utökad assistansersättning.

Vi på Dean Care har mångårig erfarenhet av den juridik som reglerar personlig assistans och hur man ansöker både via Försäkringskassan och kommunen. Vi har dessutom utöver vår egen breda erfarenhet tillgång till skickliga jurister som hjälper oss i de riktigt kniviga frågorna och som kommer att biträda er från starten.

Det kan röra sig om både en ny ansökan men vi hjälper självklart även till med omprövningar, tillfälliga utökningar av assistanstimmar eller andra juridiska frågor som rör din assistans.

Allting är självklart kostnadsfritt för våra kunder.

Har du frågor om hur den juridik som styr personlig assistans fungerar eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig att få den assistansen som du har rätt till så tveka inte att kontakta oss. Du bestämmer hur du ska leva ditt liv!

Dean Care Assistans är alternativet för dig som letar efter skräddarsydda lösningar. Vi är ett assistansbolag med stor kompetens och vi har bred erfarenhet av personlig assistans. För att vi ska kunna hjälpa dig på allra bästa sätt så arbetar vi med hög tillgänglighet och ett nära och personligt samarbete. Tänk dig ett assistansbolag där du får bestämma om precis allt som har med din personliga assistans att göra. Hos oss på Dean Care får du det! Vi vet att du kommer bli nöjd med ditt val av assistansbolag, för hos oss blir din assistans precis på det sätt som passar dig.

Vi arbetar mot ett tydligt mål! Från första dag vi ses och under hela vårt samarbete med din personliga assistans, är du i fokus. Vi lär känna dig och hur du vill att din assistans ska

Vi utgår från dina behov och önskemål och låser inte in dig med krångliga avtal och långa uppsägningstider. Det ska vara så enkelt och okomplicerat som möjligt. Kontakta oss så berättar vi mer om oss som verksamhet och hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Vi har kontor i Malmö, Göteborg och Kalmar.


FRAMTIDEN

Dean Care är ett företag som verkligen brinner för vårt arbete. För oss är det viktigt att våra kunder känner trygghet och får en personlig assistans som passar var och en. Det är en av anledningen till att vi som assistansbolag alltid strävar efter nära relationer och ett personligt bemötande, så att vi verkligen får möjligheten att lära känna kunderna.

Med vårt engagemang, tillgänglighet och lyhördhet vill vi skapa den absolut bästa personliga assistansen. Vi strävar mot att hjälpa så många vi kan och alltid ha fokus på kundernas bästa.

Dean Care växer men för oss är det viktigt att växa långsamt. Vår företagsgrund bygger på engagemang och att vi är personliga. Därför har vi valt att växa långsamt. Många av våra kunder har kommit till oss genom rekommendationer från våra kunder och assistenter. Något som vi är stolta över och som visar att vi är på rätt väg. 

Onlinebokning

Boka plats i tid. Vi bekräftar din bokning via mejl.